Comportament ireproşabil: Poliţia va instala corturi, în care protestatarii vor putea bea apă sau primi ajutor medical

igp_1

Poliția îndeamnă participanții la acțiunea de protest organizată de câteva partide de opoziție să manifesteze pașnic și să nu recurgă la violențe. Îndemnul a fost făcut de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție, după ce oamenii legii au identificat mai multe persoane care distribuie pe rețele de socializare mesaje cu instigări la nesupunere și violențe.

În același timp, poliția va oferi tot suportul necesar manifestanților, a declarat Radu Botezatu, şef-adjunct al Direcţiei Urmărire Penală a IGP, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Mâine, în Piaţa Marii Adunări Naţionale vor fi instalate 4 corturi, la care colegii mei vor oferi ajutor şi vor oferi pliante în care sunt recomandări pentru manifestaţiile în masă. Vor fi puse la dispoziție sticle cu apă. Am considerat oportun să fie amplasați în corturi şi medici, dotaţi cu cele necesare pentru acordarea primului ajutor. Din experienţa altor manifestaţii, considerăm că e binevenit să instalăm aceste corturi”, a declarat Radu Botezatu.

Sursa citată a reiterat recomandările poliției pentru perioada în care se va desfăşura protestul.

“Poliţia recomandă: manifestați pasnic, nu purtaţi arme de foc, subsanţe sau obiecte explozibile. Fiţi atenţi la informaţiile prezentate de angajaţii poliţiei, supravegheaţi copiii în permanenţă. Dacă vedeţi persoane violente sau care incită la violenţă, solicitaţi imediat ajutorul poliţiei”, a declarat Radu Botezatu, şef-adjunct al Direcţiei Urmărire Penală a IGP.

 

You may also like

Comments are closed.

By