Cel de-al doilea spectacol din cadrul Festivalului „DescOperă”, contramandat

img_9111

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cel de-al doilea spectacol din cadrul Festivalului „DescOperă” – opera în patru acte „Nabucco” de Giuseppe Verdi, se contramandează pentru luni, 18 iunie.

Persoanele care au procurat bilete pentru ziua de 16 iunie, sunt rugate să le păstreze, întrucât accesul la cel de-al doilea spectacol din cadrul Festivalului „DescOperă” se va realiza în baza acestora.

Inaugurarea Festivalului de Muzică Clasică ,,DescOperă”, ajuns la cea de-a III-a ediție, a fost inaugurat vineri, 15 iunie, la Butuceni.

Oaspeții sosiți la eveniment au avut parte de un adevărat festin muzical, delectându-se cu faimoasa lucrare a compozitorului german Carl Orff, monumentala cantată scenică ,,Carmina Burana”, interpretată de soprana Tatiana Costiuc, baritonul Andrei Otean și tenorul român Sorin Lupu. Soliștii au fost acompaniați de Capela Corală Academică „Doina” și Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici, sub bagheta maestrului Friedrich Pfeiffer.

În a doua zi a Festivalului, luni, spectatorii vor putea viziona celebra operă în patru acte ,,Nabucco” de Giuseppe Verdi, în regia lui Andrea Battistini (Italia), jucată de către artiștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Festivalul se va încheia cu o seară de vals – ,,Pe valurile Răutului”, oferită de Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” și soliștii Tatiana Costiuc și Vitalie Cibotaru, în care vor răsuna mai multe piese din opera lui Johann Strauss, inclusiv celebrul vals ,,Dunărea Albastră”.

Festivalul ,,DescOperă” este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, cu suportul partenerilor strategici: Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei, Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova și Oficiul Național al Viei și Vinului.

În acest an evenimentul face parte din campania de promovare a Republicii Moldovei ca destinație turistică – „Fii Oaspetele Nostru” și este organizat sub egida brandului turistic de țară ,,Pomul Vieții” și a brandului național ,,Vinul Moldovei”.

Prima ediție a Festivalului a avut loc în iunie 2016 și a fost dedicată aniversării a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By