Ceban scoate la iveală abaterile comise în turul II de către contracandidatul său, Andrei Năstase

arhiva / privesc.eu

Partidul Socialiștilor cere de la instanța de judecată precizarea unor momente de procedură privind turul doi al alegerilor primarului din Chișinău. Declarația a fost făcută de consilierul PSRM Ion Ceban, care a fost candidatul partidului său la alegerile primarului din Capitală.

Într-o conferință de presă, Ceban a declarat că a cerut instanței de judecată să dea apreciere acțiunilor contracandidatului, său Andrei Năstase, din ziua votării și cea precedentă alegerilor.

”Domnul Năstase, în mod repetat, tupeist și foarte iresponsabil, a beneficiat de susținere externă în plină campanie electorală, dincolo de multe alte abateri pe care le-a comis. Noi am cerut constatarea unor fapte, dacă este sau nu o încălcare a legii susținerea primită de Năstase de la politicieni din străinătate. La fel, dacă este sau nu o ilegalitate agitația în ziua alegerilor și cea premergătoare scrutinului”, a explicat consilierul socialist.

Ceban a prezentat și probe care confirmă acuzațiile sale. Astfel, în ziua alegerilor, postul Jurnal TV, care aparține nașului de cununie al lui Năstase, a difuzat știri cu mesaje pro-Năstase din partea unor politicieni din România și alte țări ale UE.

”Se face agitație electorală în plină zi a alegerilor de către o persoană din străinătate. Sunt vreo 30 de chestiuni de acest gen”, a spus Ceban.

Candidatul socialiștilor pentru fotoliul de primar al Chișinăului a spus că așteaptă un răspuns de la magistrați și dacă instanța va considera că suportul politicienilor străini pentru Năstase nu este o încălcare a legislației, acesta va fi un precedent și pentru ei, și pentru toată lumea, că susținerea externă poate fi folosită la următoarele campanii electorale.

Amintim că, în turul doi al alegerilor anticipate din Chișinău, candidatul comun al PPDA-PAS-PLDM, Andrei Năstase, a câștigat în fața socialistului Ion Ceban. Pentru Năstase au votat 52,57% dintre cetățenii care au mers la urne în data de 3 iunie. Contracandidatul său a obținut 47,43% de sufragii.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By