Blindate și camioane ale trupelor ruse, filmate de martori în timp ce se deplasează neautorizat spre depozitul de muniții de la Cobasna (VIDEO)

72cdbc25-cd82-4930-8f1c-c6a59f688418

Coloanele blindatelor și camioanelor care aparțin trupelor ruse, staționate în stânga Nistrului și care aveau însemnele și numerele de înmatriculare ascunse, au fost filmate de către martori oculari. Portalul vesti.md a publicat mai multe filmulețe în care apar transportoarele auto blindate și camioanele militare.

Potrivit delegației Chișinăului în Comisia Unificată de Control, tehnica militară (aproximativ 40 de unități) aparține Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) și s-a deplasat neautorizat spre depozitul de muniții de la Cobasna, raionul Râbnița, însoțite de automobilele speciale ale structurilor neconstituționale de miliție.

Este de menționat că situația dată este asemănătoare evenimentelor din peninsula ucraineană Crimeea, înainte de anexarea acesteia de către Rusia.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a declarat că trezește îngrijorare faptul că blindatele și camioanele circulau cu semnele de identificare camuflate, dar și nu au oprit la somația observatorilor militari. Autoritățile au sesizat misiunea OSCE și au solicitat asistență pentru documentarea cazului.

You may also like

Comments are closed.

By