5 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

Andrei Năstase confirmă că este interesat mai mult de proteste: ”Nu mă interesează validarea mandatului prea mult”

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
Lupta pentru mandatul nevalidat de primar al Chișinăului este doar un pretext folosit de liderul PPDA, Andrei Năstase, ca să scoată oamenii în stradă. Acest lucru l-a confirmat chiar el, la conferința de presă susținută alături de președintele PAS, cel al PLDM și câțiva lideri de ONG-urilor afiliate acestora.

”Nu mă interesează validarea mandatului prea mult”, a răspuns tăios Andrei Năstase, în replică șefului PLDM, Viorel Cibotaru, care a spus că, în primul rând, protestatarii cer validarea mandatului de primar.

Confirmarea indirectă dată de Năstase vine să susțină opiniile unor analiști, care consideră că președintele PPDA este principalul beneficiar al tensiunilor rezultate din nevalidarea scrutinului.

Editorialistul Nicolae Negru a atras anterior atenția că ”Năstase, pe care Ceban (n.r. – consilier socialist, contracandidatul PPDA la alegerile din Chișinău) îl consideră, nu fără temei, avantajat de anularea alegerilor, a declarat că nu-l interesează decizia Curții de Apel, că protestele vor continua oricum”.

Iar liderul democraților, Vlad Plahotniuc, a menționat într-un interviu pentru timpul.md că ”de această dată oamenii sunt antrenați într-o activitate a cărei miză sunt alegerile parlamentare, iar toate aceste proteste au luat forma unui start de campanie pentru un bloc politic tripartit PPDA-PAS-PLDM”.

Aceasta este și explicația faptului că liderii blocului nou format deviază atenția oamenilor de la problema și cauza reală privind invalidarea alegerilor.

Nu este pentru prima dată când Năstase profită de revolta cetățenilor în scop politic. Anume așa, în urma protestelor din 2015, generate de frauda din sistemul bancar, a fost creat Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, acaparând mișcarea civică de la baza protestelor.

sursa: today.md / foto: privesc.eu

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img