A fost semnat antecontractul, care prevede cumpărarea și deetatizarea a 41,09% din acțiunile Moldova Agroindbank

maib_21

Guvernul a aprobat vânzarea a peste 40 la sută din acţiunile Moldova Agroindbank către un consorțiu internaţional. Un antecontract semnat astăzi precede organizarea ulterioară a unei licitaţii transparente.

„Intenția noastră este să ducem la bun sfârșit procesul de transparentizare și consolidare a sectorului bancar. Cred în sustenabilitatea sectorului bancar și cred că evenimentul de astăzi va avea impact pozitiv imediat asupra economiei naționale. Cu acționari noi, de calitate, băncile din Moldova trebuie să-și reia pe deplin funcția de intermediere financiară”, a declarat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, după semnarea antecontractului.

„Felicit Guvernul pentru munca enormă care a fost făcută. Munca nu se termină aici. Astfel, la bancă, împreună cu noii investitori va veni o nouă disciplină, tehnologii noi, lucruri care vor face ca instituția să-și mențină poziția de lider și chiar să crească”, a afirmat, la rândul său, directorul pentru instituții financiare al BERD pentru Moldova, Ucraina, Belarus şi Balcanii de Vest, Henry Russell.

Consorţiul care doreşte să preia 41 la sută din acţiunie Moldova Agroindbank este format din Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Horizon Capital, o companie de gestiune a fondurilor de investiții, şi Invalda, o societate de investiții din Lituania. Valoarea tranzacţiei depăşeşte 450 de milioane de lei.

5_115

11_50

You may also like

Comments are closed.

By