VIDEO // Două avioane s-au ciocnit pe aeroportul din Istanbul

Screenshot_10

Două avioane s-au ciocnit, duminică, pe aeroportul din Istanbul, Turcia. Impactul a survenit în momentul în care una dintre aeronave ateriza pe pistă.

Se pare că avionul companiei turcești era parcat prea în spate, apropiindu-se mult prea mult de pista de aterizare.

În momentul coliziunii din Istanbul, aeronava A321 se mișcă mai mulți metri, din cauza șocului.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, conform informațiilor publicate de Aeronews pe pagina proprie de Facebook.

Mai jos momentul în care s-a produs accidentul:

Cel mai grav accident aviatic din istorie nu s-a produs în aer, ci într-o situație similară cu cea de pe aeroportul din Istanbul. Este vorba despre catastrofa aeriană de pe Aeroportul Los Rodeos a avut loc în anul 1977, pe Aeroportul Los Rodeos (astăzi numit Aeroportul Tenerife-Nord) din Tenerife.

Atunci, două avioane Boeing 747, unul al companiei Pan Am, iar altul al KLM, au fost redirecționate aici, după ce pe aeroportul principal din Tenerife fusese o amenințare cu bombă. Aeroportul era acoperit de o ceață densă, iar o greșeală de comunicare a dus la tragedie: în timp ce una dintre aeronave staționa pe pistă, cealaltă a vrut să decoleze și a intrat în plin în avionul care stătea pe loc. În urma ciocnirii, avioanele au explodat, pierzându-și viața 583 de oameni.

Au decedat toți cei 248 de pasageri și membri ai echipajului de pe avionul KLM și 335 de oameni aflați în avionul Pan Am.

sursa: evz.ro

You may also like

Comments are closed.

By