Vicepreședintele PDM, despre neregulile depistate la scrutinul de duminică: Practic, s-a călcat legea în picioare în alegerile din Chișinău

cebotari

Victoria Partidului Democrat din Moldova în patru din cele cinci sate în care duminică au avut loc alegerile noi ale primarilor demonstrează că formațiunea are candidați puternici, dar și organizații teritoriale puternice. Aprecierea a fost dată de către vicepreședintele PDM, șeful staff-ului electoral al partidului, Vladimir Cebotari, după ședința săptămânală a formațiunii.

Cebotari a menționat că alegerile date au reprezentat un test înainte de scrutinul parlamentar, în care a permis verificarea potențialului și calitatea candidaților săi.

”Candidații PDM au învins chiar din primul tur concurenții din partea Partidului Socialiștilor, dar și un candidat al Partidului Platforma DA. Vrem să mulțumim tuturor alegătorilor, care s-au prezentat duminică la urne și au votat candidații PDM la funcția de primar. Îi felicităm și pe colegii noștri, care au devenit primari. Este un scor important pentru Partidul Democrat, le vom acorda tot sprijinul politic necesar, pentru a reuși să-și îndeplinească angajamentele făcute în fața cetățenilor”, a spus Vladimir Cebotari.

Șeful staff-ului electoral al PDM s-a referit și la scrutinele din Bălți și Chișinău, unde formațiunea nu a avut candidați.

”În Bălți, s-a câștigat din primul tur și sperăm că acum va înceta instabilitatea din Primărie, care a creat atâtea probleme locuitorilor de acolo în ultima perioadă. În ceea ce privește Primăria Chișinău, așa cum era de așteptat, aici vom avea turul doi”, a menționat vicepreședintele PDM.

Acesta s-a referit aparte la neregulile înregistrate în campania din Capitală.

”Practic, s-a călcat legea în picioare în alegerile din Chișinău și credem că autoritatea electorală trebuie să facă o analiză atentă a ceea ce s-a întâmplat în această campanie. Multe încălcări au fost semnalate și de societatea civilă, unele au fost sancționate, dar foarte multe nu. De asemenea, conform Promo LEX, au fost multe încălcări și în ziua votului, în special în Chișinău, multe dintre ele semnalate și de partidele de opoziție, care apoi au uitat de ele, după ce le-a convenit rezultatul”, a punctat Vladimir Cebotari.

Potrivit lui, trebuie făcute analize la rece, trase învățăminte din această situație, iar instituțiile să fie mai ferme în aplicarea corectă a legii.

Referitor la turul doi al alegerilor din Capitală, vicepreședintele PDM a spus că formațiunea va face tot posibilul ca să mobilizeze oamenii la vot.

”PDM nu a avut favoriți în alegerile din Chișinău și Bălți, a lăsat la latitudinea alegătorilor și activului său de partid să decidă cui dau votul. În ce privește turul al doilea din Chișinău, noi avem o decizie, dar nu o vom comunica public, pentru că nu dorim ca alții să schimonosească mesajul nostru către activul nostru de partid. Așa cum se întâmplă foarte des. Noi vom comunica direct cu susținătorii noștri și îi vom îndemna să meargă la vot. Sperăm că în turul doi va fi o prezență mai bună, astfel încât noul primar să aibă o legitimitate cât mai consistentă, nu cea dată de doar o treime dintre votanți”, a declarat Vlad Cebotari.

sursa: evenimentul.md

You may also like

Comments are closed.

By