13 C
Chișinău
Wednesday, May 12, 2021

Verificați banii atent! Este posibil să primiţi bancnote FALSE!

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Uitaţi-vă de două ori la banii pe care îi primiţi. Nu de alta dar este posibil să primiţi bancnote false, avertizează Poliția.

Pe parcursul anului 2017 au fost pornite şi documentate 57 cauze penale pe faptul punerii în circulaţie a banilor falşi. Ca o perioadă critică de apariţie în circulaţie a semnelor băneşti false sunt lunile iunie-iulie.

Pentru a veni în sprijinul populației, Poliția vă comunică câteva deosebiri, care pot fi observate cu uşurinţă, la prima vedere, precum şi unele metode de verificare.

Dacă ai dubii cu privire la unele bancnote primite, o metodă simplă pentru a verifica dacă o bancnotă este falsă sau nu este să încerci să răzuiești culoarea de pe ea, cu o cheie sau cu o monedă! Dacă se răzuiește, este unul dintre semnele clare că bancnota este falsă. Pe de altă parte, bancnotele false sunt mai deschise la culoare.

Cele mai falsificate bancnote rămân a fi cele de 100 de lei. Cum pot fi depistate:

În stânga colțurile superioare și inferioare ale bancnotelor false sunt închise, aproape negre, în original – maro. Pe bancnota originală regiunea de trecere păr și fața a lui Ștefan cel Mare este ușor neclară, iar la bancnota falsă este prezent un intens contrast. Pe bancnotele contrafăcute firul de argint este deplasat spre stânga, aproape că se confruntă cu Ștefan, iar cifra 100 din centru este abia vizibilă. La fel, bancnotele false nu au fibrele colorate care pot fi observate pe o suprafață albă, astfel, pentru a nu avea neplăceri, verificați acest detaliu.

33514115_1352643644835944_956173489478303744_n

În acest sens, dacă aveti suspiciunea că dețineți o bancnotă falsă, nu încercați să o plasați mai departe, anuntați imediat Poliția.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img