Un nou bilanț șocant făcut public // Uraganul Maria din 2017 a ucis 4.600 de oameni în Puerto Rico, dar nu 64 cum s-a anunțat

Hurricane Maria Puerto Rico Response

Uraganul Maria a ţinut prima pagină a ziarelor în toamna anului trecut, când a făcut ravagii în mai multe ţări din Caraibe. Acum, apar date şocante cu privire la adevăratul bilanţ al catastrofei naturale.

Uraganul Maria ar fi ucis nu mai puţin de 2.400 de oameni în septembrie 2017, de 70 de ori mai mult decât bilanţul oficial, informează BBC.

Autorităţile din Puerto Rico au anunţat că au murit 64 de oameni în urma uraganului Maria, dar un raport realizat de Universitatea Harvard indică adevărata amploare a dezastrului: peste 4.600 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa, informează realitatea.net.

O treime dintre decese ar fi fost cauzate de avariile din sistemul energetic, de blocajul din spitale şi de distrugerea căilor de acces.

Screenshot_1

Guvernul din Puerto Rico a anunţat că este posibil ca numărul victimelor să fie mai mare decât cel anunţat iniţial, dar estimările de la Harvard depăşesc cel mai negru coşmar.

Peste 70.000 de persoane au fost evacuate pe 22 septembrie într-o zonă din nord-estul statului Puerto Rico, după ce un baraj a cedat în urma ploilor diluviene aduse de uraganul Maria.

D090-0252-24_744157-850x565

hurricane-maria-puerto-rico-1-jt-170921_4x3_992

Acest teritoriu american cu 3,4 milioane de locuitori a rămas fără electricitate pentru o perioadă de câteva luni, iar rețeaua sa de telecomunicații a fost aproape în întregime distrusă.

“Puerto Rico este complet distrus”, a declarat la momentul respectiv președintele american Donald Trump, după ce a decretat stare de catastrofă naturală, eliberând fonduri pentru ajutorare de urgență și pentru reconstrucția insulei.

You may also like

Comments are closed.

By