Sondaj BOP: Candidatul independent Silvia Radu – în topul încrederii cetățenilor

radu3

Silvia Radu este candidatul pentru funcția de primar al Chișinăului care se bucură de cea mai mare încredere a locuitorilor capitalei. Acest lucru rezultă din datele Barometrului de Opinie Publică (BOP), prezentat astăzi.

Astfel, potrivit BOP, 38 la sută dintre persoanele intervievate au declarat că au o oarecare și foarte multă încredere în Radu.

Pe locul doi este candidatul PSRM, Ion Ceban – 32 la sută dintre oamenii din Chișinău au încredere în el. TOP-3 este încheiat de liderul PPDA, Andrei Năstase. 25 la sută dintre participanții la sondaj au declarat că au o oarecare și multă încredere în el. În același timp, candidatul comun al PPDA-PAS-PLDM are cel mai mare anti-rating – 69%.

Același sondaj mai arată că în Chișinău, cel mai probabil va avea loc al doilea tur al alegerilor. Și asta pentru că Ion Ceban ar obține 30 la sută din voturi, iar Silvia Radu – 23%. Pentru Năstase ar vota 15% dintre locuitorii cu drept de vot.

Acest scenariu este confirmat și de un alt sondaj, prezentat cu puțin timp înainte de BOP.

Potrivit studiului realizat de Intellect Group, Silvia Radu ar obține 31 la sută din voturi, iar Ion Ceban – 22,8 la sută. Pentru Andrei Năstase sunt gata să voteze 17,7%.

Ambele sondaje arată că, în turul doi, cele mai mari șanse de câștig le are Silvia Radu.

You may also like

Comments are closed.

By