PUN vrea să mai scoată candidați din cursa electorală. Afirmă că au dovezi privind finanțări ilegale

primaria chisinau

Partidul Unității Naționale (PUN), care a reușit practic s-o scoată din cursa electorală pe candidata Partidului „ȘOR” la funcția de primar general al capitalei, Reghina Apostolova, ar avea informații similare și în privința altor candidați.

Reprezentanții PUN vor organiza în această după-amiază o conferință de presă cu tema: „Sesizarea autorităților de resort cu privire la finanțarea ilegală a campaniei electorale”.

Săptămâna trecută, președintele executiv al PUN, Anatol Șalaru, a prezentat documente care ar demonstra că Reghina Apostolova s-ar promova în campania electorală pe bani proveniți din Federația Rusă, lucru interzis de legislația R. Moldova.

Peste două zile (10 mai – n.r.) Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC) a admis astăzi sesizarea PUN care se referă la finanțarea ilegală, de către cetățeni străini, a campaniei electorale a candidatei Partidului „Șor”.

La 11 mai, candidatul Partidului „Șor” la funcția de primar al Chișinăului, Reghina Apostolova, a fost exclusă din cursa electorală, prin decizia Judecătoriei Chișinău, iar Curtea de Apel a mențiunut, ieri, decizia primei instanțe.

sursa: ziarulnational.md

You may also like

Comments are closed.

By