Polițiștii din Rezina, inclusiv șeful IP, implicați în sechestrarea tirajului unui ziar local, SUSPENDAȚI pe durata anchetei

41(810,455)

Astăzi, la indicația ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă internă pe numele șefului IP Rezina și pe numele polițiștilor implicați în scandalul de la Rezina, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale. De asemenea, conducerea IGP a luat decizia ca persoanele vizate să fie suspendate din funcții pe durata desfășurării anchetei.

Ministerul Afacerilor Interne și Poliția va reveni cu detalii.

Amintim că ancheta internă a fost demarată la indicația premierului Pavel Filip care a solicitat să se facă claritate.

Incidentul a avut loc ieri, tirajul de vineri al ziarului regional ”Cuvântul” din Rezina fiind sechestrat de către Poliția din Rezina. Un angajat al tipografiei transporta cu automobilul propriu tirajul ziarului, 3800 de exemplare, la Centrul Poștal Rezina, care urma să-l distribuie vineri dimineața către abonați.

Redactorul-șef al publicației ”Cuvântul”, Tudor Iașcenco, a declarat că mașina angajatului tipografiei a fost transportată la Poliție, iar tirajul ziarului sigilat, pe motiv că șoferul nu ar fi avut foaie de parcurs. Iașcenco a mai prezizat că mașina este propietatea angajatului și nu a redacției, prin urmare, șoferul nu avea cum să aibă nevoie de foaie de parcurs, informează crimemoldova.md.

Tirajul ziarului trebuia să fie transmis Poștei la ora 15.00, ca să fie distribuit astăzi dimineață către cei 3800 de abonați din raioanele Rezina și Șoldănești.

You may also like

Comments are closed.

By