PLOI puternice în Kenya // Casele au fost luate de ape, iar 20 de oameni au murit după ce un baraj s-a rupt

Kenya-1-897x598

Cel puţin 20 de persoane au murit după ce casele lor au fost luate de ape în urma ruperii unui baraj din apropiere de oraşul Nakuru, la circa 150 km nord de Nairobi, informează joi surse din poliţie, citate de AFP.

Barajul Solai, aflat la 10 km nord de Nakuru, a cedat miercuri în jurul orei 21.00, şi joi dimineaţa, „bilanţul se ridică la 20 de morţi”, a declarat presei Gideon Kibunjah, responsabil din poliţie care coordonează misiunea de salvare de la faţa locului.

Potrivit responsabilului citat, barajul a cedat din cauza precipitaţiilor puternice din ultimele săptămâni şi apele noroioase „au luat casele pe sus în timp ce oamenii dormeau”, citează rtv.net.

Cel puţin 36 de persoane au fost internate în unităţile medicale din regiune după ce serviciile de salvare, în frunte cu Crucea Roşie kenyană, s-au mobilizat rapid.

thumb_ncpryj3d16gxclad5af3e0c55dcc4

20 killed in Kenya dam burst

Circa 150 persoane au murit în Kenya în inundaţiile produse de la începutul sezonului ploios, în martie, potrivit celui mai recent bilanţ al guvernului kenyan făcut public miercuri (132 de morţi), la care se adaugă victimele catastrofei produse în urma ruperii barajului Solai.

Kenya are două sezoane de ploi în fiecare an: unul scurt, între octombrie şi decembrie, şi unul lung, între martie şi iunie. Ultimele trei sezoane au fost sărace în precipitaţii, dar în cel în curs s-au înregistrat ploi torenţiale care s-au abătut asupra unei mari părţi din ţară şi din restul Africii de Est.

You may also like

Comments are closed.

By