10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Plahotniuc, nemulțumit de inspectorii de patrulare. A cerut Ministerului de Interne să înceapă o anchetă internă privind abuzurile care continuă asupra șoferilor

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Liderul PD, Vlad Plahotniuc a cerut Ministerului de Interne să pornească o anchetă internă care să scoată la iveală cine se face vinovat de realizarea defectuoasă a ordinului dat anterior de ministrul Alexandru Jizdan. Democratul s-a arătat nemulțumit de faptul că inspectorii de patrulare continuă să oprească șoferii fără motiv sau sub pretextul diferitor acțiuni tematice organizate de INP în trafic.

„Cu regret, ne sunt semnalate iarăși cazuri în care polițiștii fac abuzuri asupra șoferilor, care circulă corect. Recunoaștem că, a fost o perioadă când aceste abuzuri s-au redus, dar se pare că nu a durat prea mult. Ceea ce am constatat este că polițiștii folosesc ca pretext acțiuni tematice, pentru ca să justifice stoparea automobilelor. Prin urmare, în ședința de astăzi, am cerut ministrului de Interne să verifice de ce au reapărut aceste abuzuri, să elucideze cine se face vinovat de implementarea defectuoasă a acestor acțiuni și sancționarea celor responsabili”, a spus președintele PD după ședința de astăzi a formațiunii .

La fel, Vlad Plahotniuc a cerut Ministerului să asigure o mai mare transparență și claritate a campaniilor naționale și a acțiunilor tematice, pe care le organizează în trafic și să comunice de fiecare dată pe pagina web a instituției următoarele detalii: tematica, zona și perioada desfășurării acțiunii, astfel încât „să primeze caracterul de prevenire a încălcărilor, nu acela de a pândi șoferii sau a le pune capcane”.

În același timp, liderul PD recomandă șoferilor să nu încalce regulile de circulație și să nu dea motive pentru a fi opriți și sancționați.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img