Peste 60 de copii dintr-un orfelinat din Columbia torturaţi de măicuţe: i-au ars şi i-au băgat cu capul în toaletă

646x404

Două măicuţe au fost arestate în Columbia fiind acuzate că au torturat peste 60 de copii aflaţi în îngrijirea lor într-o casă pe care vecinii şi presa locală a botezat-o drept „casa Iadului”, scrie Newsweek.

Sor Ines Perez şi Rosa Elivra Trochez Joagui au condus „Casa Renaşterii – Santa Clara” aflată în Popayan, oraş aflat în sud-vestul Columbiei. Potrivit autorităţilor, copiii aflaţi în îngrijirea acestora au fost arşi în mod repetat pe mâini şi au fost băgaţi cu capul în toaletă ca formă de pedeapsă, citează adevarul.ro.

Oamenii legii au început investigaţia după ce vecinii i-au auzit de mai multe ori pe copii ţipând şi au chemat poliţia, relatează El Tiempo. Ambele măicuiţe au negat acuzele de tortură, care sunt raportate a fi început încă din 2014.


Copii care locuiau în instituţie au fost mutaţi în alte centre de asistenţă socială, potrivit biroului procurorului general al ţării.

El Tiembo mai scrie că organizaţia de măicuţe a mai fost închisă o dată în trecut, însă i s-a permis să se redeschidă.

În prezent există aproximativ 260.000 de oameni care locuiesc în Popayan, capitala regională din Cauca, preponderent catolici. Consiliul evanghelic columbian a spus că 85% din regiune urmează învăţăturile catolicismului, în timp ce Conferinţa Episcopilor Catolici a menţionat că procentajul real ar fi de fapt 90%.

Potrivit organizaţiilor pentru protecţia copilului precum UNICEF, datorită faptului că există numeroase acte de violenţă asupra copiilor, nu se poate spune exact câţi copii sunt abuzaţi anual în Columbia.

You may also like

Comments are closed.

By