PD-ul a câștigat 4 dintre cele 5 primării din sate la alegerile noi de duminică

alegeri locale 2018

Partidul Democrat din Moldova a câştigat cele mai multe fotolii de primar, în urma alegerilor noi de duminică. Chiar din primul tur au câştigat detaşat patru candidaţi, care fac parte din PDM. Cel mai bun rezultat l-a obţinut Ion Dragan, din Leuşeni, Hânceşti, pentru care au votat aproape 91 la sută dintre consăteni, scrie publika.md.

Ion Drăgan a fost votat de 602 persoane, în timp ce contracandidatul său, Ion Bujeac, reprezentant al PSRM, a obţinut doar 61 de voturi. Şi la Nemţeni, Hânceşti, candidatul PDM, Maria Ghiţu, a câştigat detaşat, obţinând peste 80 la sută dintre voturi. Un alt rezultat bun a fost înregistrat de Stanislav Babuţac, candidatul la funcţia de primar al comunei Pârliţa, raionul Ungheni, obţinând aproape 86 la sută dintre voturi. Aproape 80 la sută dintre alegătorii din Voloviţa, Soroca, au votat pentru Ghenadie Nistrean. La Jora de Mijloc, Orhei, a câştigat candidatul Partidului „Şor”.

În Chișinău și Bălți, unde al fel au avut loc alegeri, PDM nu a avut candidați. La Bălți primăria a fost câștigată de către reprezentantul formațiunii Partidul Nostru, Nicolai Grigorișin. Iar în Chișinău va avea loc turul doi. Candidatul PSRM, Ion Ceban, va concura în data de 3 iunie cu liderul PPDA, Andrei Năstase.

You may also like

Comments are closed.

By