Orășelul European, deschis în Grădina Publică Ștefan cel Mare (FOTO/VIDEO)

foto-_m3_9015_0

Tradiționalul Orășel European a fost inaugurat astăzi în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală. La deschiderea evenimentului organizat de Delegația UE în Republica Moldova au participat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip, șeful delegaţiei UE la Chișinău, Peter Michalko, membri ai Guvernului și reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău.

mihalko filip candu

foto-_m3_9219_0

foto-_m3_9075_0

Screenshot_10

Timp de două zile, vizitatorii Orășelului European vor avea posibilitatea să afle mai multe despre cultura, tradițiile și bucătăria țărilor europene. Și-au instalat corturi aici și instituțiile guvernamentale.

Vizitatorii Orășelului European vor avea posibilitatea să participe și la o serie de acțiuni, între care – lecții de limbi străine, prezentări privind asistența acordată de UE țării noastre și dezbateri publice cu participarea consilierilor de nivel înalt ai UE în țara noastră, notează gov.md.

foto-img_0226_0

foto2-_mg_8731_0

foto-img_0001_0

Screenshot_9

foto-img_0247_0

foto-_m3_9338_0

foto-_m3_9228_0

candu nastase parlament md

La 13 mai curent, orășelul va găzdui tradiționalul festival de film și cultură europeană. Totodată, vor fi organizate spectacole de muzică clasică și jazz, susținute de Filarmonica Națională şi formații din ţară şi din străinătate.

În zilele următoare, caravana europeană va merge în raioanele țării – la Drochia, Ungheni, Hâncești, Comrat, Bălți, Cahul și Soroca.

foto: gov.md, parlament.md/video:privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By