Opinie: Indiferent cine va câștiga în turul II, în Primăria Chișinău va domni haosul, incompetența și degradarea

arhiva / privesc.eu

Indiferent cine va câștiga în turul doi al alegerilor din Chișinău, la primărie se va instaura haosul, incompetența, demagogia și degradarea. De această părere este jurnalistul Nicolae Federiuc. Acesta a scris pe blogul său că în spatele afișelor electorale ale lui Andrei Năstase, candidatul PPDA-PAS-PLDM pentru funcția de primar al Capitalei, stau mai multe figuri penale.

”Câteva figuri destul de proeminente: verii Țopa, condamnați la pușcărie în Moldova și refugiați în Frankfurt, Germania, Veaceslav Platon, prins și condamnat la ani grei de pușcărie, Renato Usatîi, cercetat penal pentru tentativă de asasinat și refugiat la Moscova, clanul Lucinschi, care colcăie de condamnări, și, bineînțeles, al nostru Vlad Filat, figura centrală, pe care nu are rost să o mai descriu. Ei sunt cei care finanțează opoziția ”antioligarhică”, luptă non-stop ”cu sistemul corupt” și își dedică tot timpul și priceperea pentru ”eliberarea Moldovei și a moldovenilor de sub jugul puterii actuale”, argumentează Federiuc.

De cealaltă parte, concurentul lui Năstase, Ion Ceban, este ”un Dodon în miniatură și va face la primărie cam tot atât cât a făcut Dodon la președinție. Adică ne va călca pe nervi și va bate apa-n piuă”, continuă jurnalistul.

Nicolae Federiuc îi lasă pe alegători să decidă ei pe cine să voteze, dar le sugerează varianta de boicotare a scrutinului.

”Indiferent ce drum ați alege acum, ele duc spre aceeași destinație: haos, incompetență, hoție, demagogie și degradare. Așa că eu personal voi contribui la absenteism, ca să nu mă simt complice”, pune punct jurnalistul.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By