Munteanu lansează săgeţi subtile în direcţia lui Năstase: Nu voi schimba fotoliul de primar pe un mandat de deputat

munteanu

Candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar al Capitalei, Valeriu Munteanu, a declarat pentru Ziarul de Gardă că va rămâne în fotoliul de edil, dacă va câştiga scrutinul şi nu va opta pentru un mandat de deputat, după alegerile parlamentare.

„Am făcut legământ cu locuitorii municipiului Chișinău că, în situația în care câștig aceste alegeri voi rămâne în fruntea capitalei și nu voi pleca în Parlament în toamnă, așa cum își doresc mulți alții”, a declarat Valeriu Munteanu.

Candidatul liberal face trimitere la liderul PPDA, Andrei Năstase, pentru care alegerile locale sunt, în viziunea experţilor, doar o trambulină pentru scrutinul parlamentar din toamnă. Unul dintre analiştii care a susținut această ipoteză este editorialistul de la Ziarul Naţional, Nicolae Negru.

”Înțelege lidera PAS că de ea depinde acum dacă alegătorilor din Municipiul Chișinău li se vor propune niște candidați proeuropeni cu experiență administrativă, capabili să scoată capitala din murdărie și corupție sau va trebui să-l preferăm pe Năstase, un alt diletant în ale managementului, care va primi indicații prin e-mail de la Frankfurt și al cărui avantaj cert e că va repeta cel mai des numele lui Plahotniuc? Năstase și patronii săi dornici să se întoarcă acasă (pe care îi putem înțelege) văd primăria Chișinăului ca o trambulină pentru a ajunge în parlament”, scria Nicolae Negru, într-un editorial recent.

You may also like

Comments are closed.

By