Localnicii din Soltănești și Seliște au sărbătorit hramul. La sărbătoare au fost prezenți Vlad Plahotniuc, Andrian Candu și Pavel Filip

img_2011-vlas_92983200

Creștinii ortodocși au marcat Duminica mare respectând datinile străvechi, iar în câteva localități din țară a fost sărbătorit hramul. În satele Soltănești și Seliște s-a dansat şi s-au încins grătare.

În Soltăneşti, oamenii s-au adunat pe stadionul din localitate şi au urmărit un meci de fotbal. Seara, a fost organizat un concert de excepţie.

Autorităţile au pregătit pentru localnici 70 de kilograme de frigărui şi mici, care au fost împărţite gratis.

La sărbătoare au participat și oaspeţi de onoare – liderii Partidului Democrat.

“Am venit cu câteva cadouri. În primul rând acolo unde o să decideți o să punem un teren de joacă pentru copii. Din câte a spus și domnul primar aveți o problemă cu scările de la biserică și pavajul în fața scărilor. Ne apucăm și le facem și pe astea”, a declarat Vlad Plahotniuc, preşedintele PDM.

“Recunosc că sunt pentru prima dată aici și îmi pare foarte rău că nu am mai fost. Mulțumesc domnule primar că m-ați invitat fiindcă văd într-adevăr oameni deosebiți, oameni frumoși, oameni gospodari și cu o dispoziție bună”
, a menționat preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

“Am venit cu drag, pentru că de fiecare dată pe meleagurile nisporenilor am găsit oameni deosebiți, oameni cu un deosebit cult al familiei, cu un cult deosebit al gospodăriei și desigur că oameni foarte muncitori”, a declarat premierul Pavel Filip.

Ulterior, oamenii au ținut să facă poze cu președintele PDM, Vlad Plahotniuc. Localnicii au spus că implicarea democraţilor în viața satului se simte și se vede.

“Ne bucurăm că avem un om, care răspunde de raionul Nisporeni şi face foarte lucruri bune pentru toate satele din raionul Nisporeni.”

Sărbătoare mare a fost și în satul Seliște. Bărbaţii şi-au măsurat puterile la trântă. Învingător a ieșit un tânăr de 25 de ani.

Și în această localitate Vlad Plahotniuc, Andrian Candu și Pavel Filip au fost oaspeți speciali.

“Cunosc pământurile acestea și sunt atașat de meleagurile acestea sentimental. Tot timpul m-am străduit să fiu alături de oamenii de aici inclusiv de seleșteni. Chiar pot să vă spun că țin minte când plecam la Chișinău, tot timpul era oprire aici în deal unde intrau seleștenii în autobuze”, a menționat Vlad Plahotniuc, preşedintele PDM.

“Este foarte frumos să vii de hram, de sărbătoare să faci cadouri, să vorbești cu oamenii, dar la fel de important poate chiar în fiecare zi să devină într-o oarecare măsură o mică sărbătoare cu realizările frumoase, indiferent că vorbim de drumuri sau de apeducte”, a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

“Desigur că, cunoscându-l pe domnul Vlad Plahotniuc, care este pornit de aici de pe pământurile nisporenilor, cât de muncitor este, îmi închipui că toți locuitorii din Nisporeni sunt tot așa de muncitori”, a spus premierul Pavel Filip.

Conducerea PDM le-a promis sătenilor că va construi un teren de joacă pentru copii și unul de sport pentru adulţi.

sursa. publika.md

You may also like

Comments are closed.

By