Jurnaliști români, despre Andrei Năstase: Folosește Jurnal TV pe post de măciucă împotriva adversarilor politici – face propagandă politică, nu presă

troica_dodon_nastase_usatii

Duminica viitoare, Chișinău are de ales între un om cu înclinații clare spre est, Ion Ceban și un tip folosit de anumite cercuri de influență, care sunt pe mână cu Moscova, Andrei Năstase, scrie portalul românesc stiripesurse.ro.

”Dacă în privința lui Ceban lucrurile sunt clare, nu există niciun dubiu, provine dintr-un partid care susține orientarea pro-est a Moldovei, în privința lui Năstase lucrurile sunt mai complicate”, scriu jurnaliștii de peste Prut.

Aceștia atrag atenția că Năstase se poziționează ca un politician care se bate cu regimul și acuză că se bate permanent în el ca să fie discreditat și scot la lumină ipocrizia candidatului susținut de Maia Sandu.

”Are un trust de presă în spate, Jurnal TV, cu un rating mult mai ridicat ca cele ale adversarului său, trust care nu face nici pe departe presă, ci propagandă politică. Trustul reprezintă departamentul de comunicare al partidului lui Năstase, strategiile de imagine făcându-se în comun. Este o măciucă utilizată împotriva adversarilor politici. În prezidențialele de acum un an jumătate, Jurnal Tv lovea puternic în Maia Sandu, până la momentul în care lui Andrei Năstase i s-a impus să se retragă din cursă și să o susțină pe lidera PAS. În aceste alegeri, Jurnal TV, trustul Victor Țopa, nașul lui Andrei Năstase, a lovit în ceilalți candidați și nu le-a păsat dacă aceștia sunt unioniști, candidați de dreapta sau independenți”, scriu cei de la stiripesurse.ro.

Ei atrag atenția însă că nu aceste lucruri reprezintă cele mai mari minusuri ale lui Andrei Năstase, pe care îl consideră la fel de ipocrit ca pe alți politicieni.

”Cel mai mare minus al lui Năstase este traseul său profesional și politic. Fost procuror, devine avocatul celui pe care îl cercetează într-un dosar de corupție, Victor Țopa, acesta ajungându-i și naș. Cu sprijinul acestuia, se întoarce în Moldova și se apucă de politică. După ce fratele lui sprijinise ani de zile regimul lui Voronin. Acum, Năstase este un luptător împotriva regimului actual”, exemplifică jurnaliștii români.

Aceștia mai aduc aminte despre asocierea de-a lungul timpului atât cu Renato Usatâi, cât și cu PSRM-ul lui Dodon,care îl discreditează total. ”Năstase a fost detergentul de albire al Moscovei și a fost utilizat într-un mod pervers, în momente de mare instabilitate pentru Moldova”, se arată în comentariul de pe stiripesurse.ro

”Care este răul cel mai mic? Cred că dacă te uiți atent, este greu de spus. Alegi un ”acoperit” sau un tip la vedere? Probabil acesta va fi unul din factorii care va duce la o prezență scăzută la vot”, sunt de părere jurnaliștii români.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By