Dispoziție // Primăria Chișinău INTERZICE otrăvirea câinilor fără stăpân

maidanez

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a semnat o dispoziție prin care interzice otrăvirea câinilor vagabonzi. Decizia a fost luată în urma numeroaselor sesizări din partea locuitorilor capitalei. Conform documentului, Direcția locativ-comunală a Primăriei va demara procesul de sterilizare a maidanezilor din municipiul Chișinău, informează Primăria.

Dispoziția vine ca urmare a modificărilor operate la Codul Contravențional al Republicii Moldova care înăsprește abandonarea și tratamentul inuman față de animalele de companie, modificări adoptate după scrisoarea trimisă de primarul interimar către deputații Parlamentului Republicii Moldova.

„Protecția animalelor de companie a fost mulți ani un subiect care nu a interesat pe nimeni din Primărie. Lucrurile au degenerat și au dus la multe abuzuri chiar și din partea serviciilor Primăriei. Dispoziția a fost semnată tocmai cu scopul de a contracara metodele folosite anterior. În context, vin cu un apel către cetățenii să raporteze Primăriei abuzurile privind maltratarea, otrăvirea câinilor și pisicilor fără stăpân astfel încât cei vinovați să răspundă conform legii”, a îndemnat Ruslan Codreanu.

În vederea combaterii tratamentului inuman asupra maidanezilor, a fost elaborat Regulamentul municipal cu privire la animalele de companie. La fel a fost negociat un contract prin care toți maidanezii din Chișinău vor fi sterilizați gratis de către organizația internațională Animal Society.

foto simbol: mediafax.ro

You may also like

Comments are closed.

By