Detalii șocante despre atentatele din Indonezia: o familie și-a folosit copiii pentru a le comite

tdy-sun-indonesia-180513-1920x1080-today-vid-canonical-featured-

Seria de atacuri sinucigaşe cu bombă asupra bisericilor, revendicate de ISIS, au fost efectuate de membrii unei singure familii.

Şeful Poliţiei naţionale, Tito Karnavian, a declarat că atacurile de duminică, în care cel puţin 13 persoane au fost ucise şi mai mult de 40 au fost rănite, au fost efectuate de copii, adolescenţi şi adulţi, proveniţi dintr-o familie care se afla printre cei 500 simpatizanţi ai statului islamic care s-au întors din Siria.

Autorităţile au transmis că tatăl familiei a explodat o maşina capcană, doi fii în vârstă de 18 şi 16 ani au folosit motocicleta în atac şi mama a fost cu alţi doi copii de 12 şi 9 ani.

„Soţul a condus maşina, un Avanza, care conţinea explozivi şi a lovit-o în poarta din faţa acestei biserici”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Java, Frans Barung Mangera, la sediul poliţiei regionale din Surabaya.

Soţia şi cele două fiice au fost implicate într-un atac asupra unei a doua biserici, iar la a treia biserică „alţi doi copii au condus motocicleta având bomba în braţe”, a spus el.

Statul islamic şi-a asumat atacurile din Surabaya, al doilea oraş ca mărime din Indonezia, a declarat agenţia de ştiri Amaq a grupului militar islamist, fără a furniza dovezi care să susţină afirmaţia lor.

Străzile din jurul bisericilor bombardate au fost blocate de punctele de control şi de poliţia înarmată. Imagini de televiziune au arătat o biserica creştină indoneziană, unde curtea din faţă era înghiţită de foc, cu un fum gros, negru care se înălţa spre cer.

Primul atac a fost comis în Biserica Santa Maria, în urma căruia patru persoane au murit, inclusiv atacatorul. A doua explozie a fost înregistrată la câteva minute distanţă în biserica Diponegoro, iar două persoane şi-au pierdut viaţa. Alţi trei oameni au murit în urma ultimului atac ce a vizat biserica Pantekosta.

sursa: mediafax.ro

You may also like

Comments are closed.

By