14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

Control aspru la graniță! Apropierea porcilor de frontieră este INTERZISĂ

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Pășunatul sau abandonul porcinelor pe o distanță mai mică de 500 metri de frontieră este interzis pentru evitarea riscului răspândirii virusului pestei porcine, anunță Poliția de Frontieră.

Măsurile inițiate au drept scop neadmiterea introducerii în țară a porcilor domestici și mistreți, cărnii, preparatelor din carne, dar și produselor provenite de la animalele receptive la virusul pestei porcine africane.

În acest sens, a fost dispus ca polițiștii de frontieră să asigure informarea cetățenilor din localitățile de frontieră despre pericolul răspândirii virusului, cât și atragerii la răspundere a persoanelor care ignoră intenționat cerințele impuse, inclusiv și personalul de frontieră care va admite cazurile ce pot favoriza apariția/răspândirea focarelor de pestă porcină.

Totodată, se interzice pășunatul sau abandonul porcinelor pe o distanță mai mică de 500 metri de frontieră. În cazul depistării mistreților ce înaintează spre frontieră din direcția statului vecin, se vor întreprinde măsurile necesare spre neadmiterea trecerii frontierei de stat, inclusiv informarea operativă a colegilor din Ucraina pentru acționare în comun.

La fel, de-a lungul liniei de frontieră moldo-ucraineană, vor fi create filtre suplimentare de verificare a persoanelor și mijloacelor de transport.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img