BINOMUL Usatâi-Proca // Malarciuc, intermediarul care trebuia să-i ducă banii familiei lui Proca condamnat la 4 ani!

proca

Intermediarul din „dosarul Gorbunţov”, Valeriu Malarciuc, a fost condamnat, ieri, de Curtea de Apel Chişinău, la 4 ani închisoare cu executare şi este anunţat în căutare internaţională. Procurorii au reuşit să demonstreze că, în noaptea de 7 octombrie 2016, Malarciuc a introdus pe teritoriul Republicii Moldova, prin contrabandă, suma de 30.000 euro, primiţi în Federaţia Rusă. Banii au fost depistaţi la punctul de control Leuşeni-Albiţa.

Potrivit oamenilor legii, Malarciuc a primit această sumă pentru a-l influenţa pe killerul Vitalie Proca să-şi schimbe depoziţiile în dosarul tentativei de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov. Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supusă căilor ordinare de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Anterior, presa a scris că Valeriu Malarciuc ar fi intermediat obținerea mărturiilor false din partea killer-ului Vitalie Proca, pentru a-l salva pe fugarul penal Renato Usatii de acuzațiile aduse în dosarul tentativei de asasinat a lui Gherman Gorbunțov.

Anchetatorii au reuşit să obţină interceptări ale convorbirilor lui Malarciuc cu Proca, aflat într-o puşcărie din România, prin care se puneau la cale detaliile înscenării și suma de bani pe care Proca urma să o primească pentru mărturiile false. Procurorii au identificat și alte persoane prin care Renato Usatîi ar fi pus la cale aceasta înscenare.

Sursa:  Politics.MD

 

You may also like

Comments are closed.

By