Ziua Drapelului // Premierul Filip a îndemnat cetățenii la unitate: În mâinile voastre acest drapel capătă suflet

ziua drapelului gov md.jpg33333

Prim-ministrul Pavel Filip a îndemnat cetățenii la unitate și implicare în educarea generațiilor care să respecte tricolorul și să fie mândri de Republica Moldova. Apelul a fost făcut astăzi, în cadrul evenimentului organizat cu prilejul Zilei Drapelului de Stat, la ministerul Apărării.

Premierul a menționat că tricolorul mobilizează societatea, reamintește despre sacrificiile predecesorilor și reîntoarce la rădăcinile istorice, fiind un simbol al trecutului, prezentului și viitorului țării noastre. Sub flamura drapelului, arborat astăzi pe toate instituțiile de stat, au fost adoptate cele mai importante decizii pentru Republica Moldova: votarea Declarației de Independență, stabilirea relațiilor de colaborare cu peste 100 de state ale lumii și semnarea Acordul de Asociere cu UE.

„Mă bucur să-l văd atunci când merg în teritoriu, arborat inclusiv pe casele multor cetățeni. Mă emoționează ceremoniile în care militarii și polițiști își iau, în fața drapelului, angajamentul de sacrificiu țării. Mă inspiră sportivii care poartă drapelul la competițiile internaționale și privesc cu melancolie la cetățenii noștri plecați peste hotare, care iau cu ei drapelul, în încercarea de a lua cu sine, de fapt, toată țara. În mâinile voastre acest drapel încetează să mai fie o bucată de pânză și capătă suflet”, a declarat premierul.

De asemenea, Pavel Filip a subliniat că un exemplu de patriotism și demnitate îl oferă militarii armatei naționale. Premierul a spus că pentru formarea unei armate profesioniste s-a renunțat la serviciul militar obligatoriu, iar Executivul își va continua eforturile în identificarea resurselor necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și motivarea militarilor.

„Drapelele nu flutură niciodată în vacuum, fără un curent de aer. Acest lucru este simbolic. Pentru că la fel se întâmplă și cu țara, care are nevoie ca de aer de oameni dedicați, așa ca dumneavoastră”, a conchis premierul.

Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe data de 27 aprilie 1990, iar Ziua Drapelului este marcată anual, începând cu anul 2010.
ziua drapelului gov md

ziua drapelului gov md.jpg5

ziua drapelului gov md.jpg4

ziua drapelului gov md.jpg33

ziua drapelului gov md.jpg33333

foto-_m3_4232

foto-_m3_3994

foto-_m3_4054

sursa: gov.md

You may also like

Comments are closed.

By