Ziua Drapelului marcată la Serviciul de Informaţii şi Securitate

Screenshot_1

Serviciul de Informaţii şi Securitate a sărbătorit astăzi, 27 aprilie curent, Ziua Drapelului de Stat în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul instituţiei. Evenimentul a avut loc la monumentul inaugurat în cinstea eroilor organelor securităţii statului, căzuţi în conflictul armat de pe Nistru, în prezenţa conducerii şi ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Securitate.

Cu ocazia acestei festivităţi Tricolorul a fost ridicat pe catarg în acordurile imnului de stat al Republicii Moldova.

Șeful Aparatului Directorului SIS, Gheorghe Racoviţa, a precizat că pentru ofiţerii de informaţii şi securitate, simbolul drapelului naţional este simbolul suprem, deoarece în faţa drapelului rostim jurământul de credinţă Patriei şi Tricolorul reprezintă imaginea integrităţii, suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Ceremonii de onorare a Drapelului de Stat au avut loc în toate unităţile teritoriale ale Serviciului de Informaţii şi Securitate. De asemenea, în şirul acţiunilor festive consacrate stindardului naţional s-au înscris şi manifestările informative-educative privind istoria Tricolorului, organizate pentru studenţii Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei” de către corpul profesoral-didactic al instituţiei de învăţământ.

1

2

Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova este marcată la 27 aprilie. Sărbătoarea a fost instituită de către Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 prin decizia deputaţilor primului Legislativ.

You may also like

Comments are closed.

By