Un susținător de marcă al PAS sprijină sistemul electoral mixt: Pe termen lung asta este o formulă mai potrivită decât sistemul majoritar

pas

Un mare avantaj al sistemului electoral mixt este că acesta favorizează oamenii noi care vin în politică. Opinia aparține bloggerului Artur Gurău, proprietar al unei afaceri în domeniul comunicării digitale, și a fost exprimată în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TV 8. Artur Gurău este și un susținător al Partidului Acțiune și Solidaritate, a promovat activ în mediul online atât pe Maia Sandu, cât și formațiunea sa.

”Acum este mai ușor ca niciodată pentru ca un candidat independent sau un om nou care vine în politică să câștige alegerile cinstit, corect cu ajutorul unor resurse limitate, dar cu muncă și cu o capacitate de organizare în jurul unei idei care să inspire”, a declarat Artur Gurău. 

Acesta a mai spus că susținătorii partidelor pro-vest au promovat activ sistemul mixt sau cel uninominal.

”Susținătorii partidelor pro-Vest au fost promotorii sistemului mixt și a sistemului uninominal și cred că pe termen lung asta este o formulă mai potrivită decât sistemul majoritar, altceva este cum asta lucrează în actualele condiții”, a declarat Gurău.

You may also like

Comments are closed.

By