Silvia Radu a dispus demontarea tuturor gheretelor din Parcul „Râşcani”

13632765_1193610347349913_1610260922_o

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a dispus suspendarea activităţii tuturor agenţilor economici şi demontarea sau evacuarea tuturor gheretelor, unităţilor de comerţ ambulant (remorci şi frigidere) şi prestări servicii amplasate pe teritoriul zonei de odihnă şi agrement din Parcul „Râşcani”, de pe strada Braniştii.

Potrivit unei dispoziţii a primarului interimar, agenţii economici vor evacua din cont propriu unităţile de comerţ, până pe data de 6 aprilie, curent. În cazul în care vor refuza să se conformeze indicaţiilor Primăriei Chişinău, toate unităţile de comerţ vor fi evacuate în mod forţat, până pe data de 18 aprilie 2018. De asemenea, vor fi demontate toate foişoarele din lemn amplasate în mod neautorizat în parc de către un agent economic, precum şi terasa de vară, dar şi toate construcţiile şi instalaţiile metalice din preajma terenului de volei a Parcului „Râşcani”.

În acelaşi timp, s-a interzis eliberarea schemelor de amplasare şi notificarea activităţii comerciale şi prestări servicii de orice gen pe teritoriul zonei de odihnă şi agrement, adiacent lacului şi Parcului „Râşcani” din strada Braniştii, până la elaborarea concepţiei privind amplasarea unităţilor de comerţ ambulant pentru zonele de odihnă şi agrement din sectorul Râşcani.

Concomitent, subdiviziunile Primăriei Chişinău vor începe lucrările de amenajare a Parcului Râşcani. Vor fi restabilite suprafeţele de gazon, vor fi plantaţi arbori şi arbuşti şi vor fi efectuate lucrări de reparaţie curentă a staţiei de salvare. În parc urmează a fi restabilit iluminatul public şi reparate căile de acces, iar dispozitivele din parcul de distracţie pentru copii vor fi reparate şi testate tehnic, se menționează într-un comunicat.

foto: chisinau.fail.md

You may also like

Comments are closed.

By