Scheme ieftine marca Țopa! Sergiu Tofilat este iepurașul lansat de Paște în cursa electorală de Năstase, ca apoi acesta să se retragă și să-l susțină

tofilat

Proaspătul candidat la funcția de primar al capitalei Sergiu Tofilat, care se poziționează ca reprezentant al societății civile este o făcătură a lui Andrei Năstase și a staff-ului său electoral. De această părere este bloggerul Eugen Luchianiuc care spune că Tofilat a fost lansat pentru a se retrage mai târziu din campanie în favoarea lui Andrei Năstase, încercând astfel să-i asigure mai multe voturi.

”Șirul acțiunilor ”geniale” izvorâte din adâncurile echipei lui Năstase continuă. După ce a fost fotografiat ”pur întâmplător” în troleibuz și după ce și-a creat propriul număr de telefon electoral de pe care sună chișinăuienii, echipa lui Năstase, condusă de Alexandru Machedon, l-a lansat în campanie pe Sergiu Tofilat”, scrie bloggerul.
În opinia lui, proaspătul candidat poziționat drept independent, este invenția liderului PPDA.
„Sergiu Tofilat, care între timp are și pagină oficială pe facebook cu erori de font în fotografia de cover și cu imaginea spre fostul sediu al lui Plahotniuc ca fundal, este o altă schemă lansată de echipa lui Năstase. Acum se lansează drept independent. Merge în campanie, își face un pic de rating iar pe final se retrage în favoarea liderului pus de Țopi, ai partidului #neDA. Asta va fi trâmbițat de toate zoinițele #neDA-ului drept ”societatea civilă îl susține pe Andrei Năstase”, scrie bloggerul.
Luchianiuc este convins că Tofilat va fi folosit de Năstase ca să arunce mizerie în Valeriu Munteanu, ceea ce patronul său nu-și poate permite.
Totodată, aceasta ar fi o metodă de a se promova în preajma alegerilor parlamentare, la care candidați ca Tofilat ar putea participa în circumscripțiile uninominale. Curios este, în acest context, faptul că Tofilat, dar și șeful său de campanie, Valeriu Pașa, sunt printre promotorii referendumului de anulare a votului mixt.

tofilat-nastase

You may also like

Comments are closed.

By