România // Accesul turiştilor în Salina Slănic a fost sistat pe termen nedeterminat

salina-slanic-prahova-1165x610

Accesul turiştilor în Salina Slănic Prahova, România, a fost sistat pe termen nedeterminat, după un accident produs duminică după-amiază. Decizia a fost luată în condiţiile în care firma care asigura transportul în subteran a cerut rezilierea contractului, notează romaniatv.net.

“Accesul turiştilor în mina Unirea a fost sistat până la clarificarea situaţiei cu operatorul de transport. Vom reveni cu informaţii în cel mai scurt timp”, anunţă Salrom pe site-ul companiei aflate în subordinea Ministerului Economiei.

Anunţul a fost postat la secţiunea”Program de vizitare” pentru salina din judeţul Prahova.

Surse locale au declarat pentru News.ro că firma de transport al cărei microbuz a fost implicat în accident a solicitat rezilierea contractului cu Salrom.

Liftul care cobora vizitatorii în mină s-a defectat în anul 2014, după ce s-a prăbuşit din cauza supraîncărcării, iar de atunci instalaţia nu a fost repusă în funcţiune. Transportul către salină se face cu microbuze ale unei societăţi private de transport care coboară printr-un tunel de aproximativ două sute de metri.

Un microbuz care transporta turişti s-a răsturnat, duminică, în vehicul fiind 22 pasageri, printre care şi turişti israelieni. În urma accidentului, toți cei 22 de turişti, printre care 8 copii, au fost răniţi. Pe acest caz a fost deschis dosar penal.

61950708

61950709

You may also like

Comments are closed.

By