Primii fermieri din Dubăsari și-au luat certificatele de acces la pământurile lor, situate după traseul Râbniţa – Tiraspol

camp combina muncitor agricultura

Fermierii din raionul Dubăsari care anterior nu își puteau prelucra pământurile au primit astăzi primele certificate de acces la terenurile lor agricole situate după traseul Râbniţa – Tiraspol.

Aceste certificate garantează agricultorilor dreptul de utilizare a 400 de hectare, din suprafața totală de 6300 de hectare de teren, amplasate în stânga Nistrului. În perioada următoare, va fi asigurată eliberarea documentelor similare pentru celelalte suprafețe de teren.

Proprietarii nu au mai avut acces la terenurile respective din anul 2014, iar în urma negocierilor purtate între Chișinău și Tiraspol accesul la prelucrarea loturilor de pământ a fost restabilit pentru un termen de 20 de ani, începând din 1 august curent.

Terenurile agricole, situate după traseul Rîbnița-Tiraspol, se află în proprietatea a peste 5500 de persoane din localitățile Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Pârâta.

You may also like

Comments are closed.

By