Primăria Chişinău a prezentat astăzi cele două autobuze donate de Bucureşti

img (2)

Primăria municipiului Chişinău a prezentat astăzi cele două autobuze donate de Primăria municipiului Bucureşti.

Unităţile de transport sunt de marcă Mercedes, sunt produse în anul 2006, au o capacitate de 100 de locuri și sunt dotate cu aer condiționat. Autobuzele sunt cu podea joasă şi sunt destinate, inclusiv, persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

Înainte de a fi importate în Republica Moldova, unităţile de transport au fost supuse testării tehnice. În câteva zile, autobuzele donate de Primăria municipiului Bucureşti vor fi scoase la linie şi vor circula pe ruta municipală nr. 5, rută ce uneşte sectoarele Ciocana – Râşcani – Centru – Botanica.

„Ruta municipală de autobuz nr. 5 este cea mai lungă linie de transport public din Chişinău. Pentru a asigura transportarea tuturor călătorilor în condiţii normale, pe această linie sunt necesare 12 unități de transport. După ce vom suplini ruta cu aceste 2 autobuze donate de Primăria municipiului Bucureşti, la linie vom avea 10 unităţi de transport”, a menţionat şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a Primăriei, Vitalie Butucel.

De menţionat că cele 2 autobuze au fost donate locuitorilor municipiului în baza Programului de cooperare între oraşele Bucureşti şi Chişinău, document semnat în luna februarie curent de primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, şi primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea.

img (1)

img (3)

img (4)

img

You may also like

Comments are closed.

By