Plahotniuc i-a prezentat Noricăi Nicolai strategia Coaliţiei pentru 2018 în ceea ce priveşte parcursul european al RM

norica

Liderul Partidului Democrat și coordonatorul Coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit ieri cu deputata din Parlamentul European și membra Delegației Comisiei Parlamentare de Asociereie UE-Moldova, Norica Nicolai.

Plahotniuc i-a prezentat oficialei europene planurile pe care le are guvernarea pentru anul curent, în special cele legate de perioada imediată de după alegerile parlamentare. Acesta a mai declarat că se va face tot posibilul pentru consolidarea relațiilor cu UE și pentru a nu admite devierea de la cursul pro-european adoptat de țara noastră.

„Strategia noastră este simplă: o nouă coaliţie pro-europeană în 2018, securizarea şi dezvoltarea ţării, consolidarea parteneriatelor cu Uniunea Europeană. Vă solicit în continuare sprijinul în UE, mai ales pentru a discuta la rece şi cu opoziţia. O nouă coaliţie pro-europeană va asigura continuitatea reformelor şi va împiedica devierea de la cursul european. Nu ne putem permite să dăm înapoi – dezvoltarea ţării trebuie să fie mai presus de orgoliile personale”, a declarat președintele PDM.

Potrivit Noricăi Nicolai, reformele realizate de autoritățile moldovenești în ultima perioadă sunt văzute și observate de oficialii dela Bruxelles care simt că Moldova se apropie tot mai mult de UE.

„Norica Nicolai a arătat faptul că la Bruxelles se simte deja faptul că Moldova este în plin proces de reforme, care contribuie în mod decisiv la drumul european al acestei ţări. Totodată, Nicolai a menţionat faptul că alegerile din toamnă vor fi un prim punct important din punct de vedere al transparenţei şi al alegerilor democratice fără influenţele propagandistice ale Rusiei”, se spune în comunicatul emis de Partidul Democrat.

sursa: evenimentul.md

You may also like

Comments are closed.

By