Nicolae Negru pune la îndoială principialitatea Maiei Sandu, care ne propune un candidat dubios de oligarhic

maia sandu nastase

Sub pretextul luptei cu oligarhia, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, le propune chișinăuienilor să sprijine un candidat cu grave carențe la capitolul integritate. Opinia aparține jurnalistului Nicolae Negru și este exprimată într-un editorial publicat de Ziarul Național.

„Acum ce să credem despre principialitatea Maiei Sandu, care ne propune în numele luptei cu oligarhia un candidat a cărui integritate e cu fisuri cât degetul și care ar veni la primărie însoțit din umbră de foștii parteneri de afaceri ai lui Plahotniuc, dornici de răzbunare?”, se întreabă Nicolae Negru.

Editorialistul îi atrage atenția liderului PAS că personajul pe care îl promovează ar putea avea tangență, în spatele lui Victor și Viorel Țopa, la atacurile raider asupra Victoriabank.

„Nu cumva de la atacul raider asupra Victoriabank provin banii ascunși de el pe conturile mamei și soacrei sale? Sau poate de la privatizarea șmecherească (șmecherilovicească, mai exact) a companiei Air Moldova, realizată de nașul fostului procuror Năstase (până la Voronin, care i-a dat peste mâini)? Cui i-a venit în cap această idee perversă: să alegem ca întruchipare a luptei cu oligarhia o sculă oligarhică, să ne punem speranța într-o persoană obscură, dubioasă, un diletant în locul unui profesionist? El ne va salva de oligarhie, e sigur? Nu seamănă aceasta a diversiune kaghebistă? Nu ar trebui speranța noastră să fie curată ca lacrima, ca soția lui Cezar, cel puțin?”, scrie Negru.

În final, jurnalistul precizează că ultimele decizii luate de formațiunea condusă de Maia Sandu compromite ideea de clasă politică nouă.

„Este regretabil, rușinos, dezamăgitor, compromițător faptul că într-un moment crucial, al adevărului, membrii PAS, în frunte cu lidera lor, noua speranță politică locală, după Chirtoacă, după Filat, nu și-au apărat nici punctul de vedere, nici interesul, nici democrația de partid, ci s-au conformat comod, placid, laș, unei decizii dubioase, luată de alții. Halal „partid proeuropean autentic”! Halal „clasă politică nouă”!”, conchide jurnalistul citat.

sursa> Democracy.md

You may also like

Comments are closed.

By