Năstase sare în apărarea judecătorului Gheorghe Bălan, care riscă să fie demis – este cumătrul său și a emis mai multe hotărâri în favoarea clanului Țopa

22538350_10213878952505008_539282349_n

Un batalion întreg de indivizi certaţi cu legea este protejat de liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase. Unul dintre aceşti inşi este magistratul de la judecătoria Botanica, Gheorghe Bălan, scrie portalul Ferma Politică. Magistratul riscă să fie eliberat din funcție, fapt care a provocat un val de mesaje de susținere și încurajare din partea lui Năstase.

Potrivit sursei citate, Gheorghe Bălan s-a remarcat prin deciziile pe care le-a luat în favoarea clanului Ţopa.

“Magistratul de la judecătoria Botanica Gheorghe Bălan este cel care a emis toate hotărârile favorabile clanului Țopa în privința companiei Air Moldova și este cumătru cu Andrei Năstase, avocatul și finul de cununie al lui Victor Țopa”, notează Ferma Politică.

Gheorghe Balaban

Site-ul semnalează şi faptul că Gheorghe Bălan a fost prezent constant și la mitingurile Platformei DA, controlată, tot de Victor şi Viorel Țopa, oligarhi condamnaţi penal în Republica Moldova şi evadaţi în Germania.

Mai mult, notează Ferma Politică, Gheorghe Bălan a prejudiciat statul cu aproape 300 de mi de lei, adoptând o decizie ilegală.

“Totuși acțiunile  acestui judecător nu se opresc la deciziile luate în favoarea Țopilor, acum aproape zece ani, el a prelungit arestul peste termenul legal cu 12 luni, fapt ce a prejudiciat statul cu aproape 300.000 de lei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, scrie Ferma Politică.

Gheorghe Balanadada

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By