Năstase arată cu degetul la presă, dar nu vede că trustul care-l promovează lansează fake-uri după fake-uri

protest jtv

Instituţiile media care fac parte din trustul finanţat de oligarhii-fugari Victor şi Viorel Ţopa, dar şi de ex-premierul Vlad Filat, condamnat pentru corupţie, tirajează ştiri contrafăcute, prin intermediul unor profiluri false de pe reţelele de socializare. Bloggerul Denis Rusu developează, într-o postare pe platforma Vox Publika, un astfel de fake news, lansat de structuri de presă care se declară independente, chiar zilele trecute.

„Văzusem ieri o știre, precum un internaut oferă 30 000 de euro celui care îi arată cele 11 case ale lui Andrei Năstase”, scrie Denis Rusu. „Presa liberă și independentă a preluat această postare și a promovat-o cum a putut mai bine, mai ales că întotdeauna s-a spus că Năstase are în jur de 10 case și anexe, nu doar castele”, notează sursa citată, precizând că postarea respectivă îl avantajează pe Andrei Năstase, „deoarece nimeni nu poate să arate 10 case, fără a număra anexele”.

Screenshot_27

Denis Rusu scrie că postarea în cauză a fost plasată pe profilul unui oarecare Andrei Petru, personaj inexistent. Mai mult, imaginea utilizată de acest autor fals aparţine de fapt unui tânăr din România, pe nume Cristi Nistor. „Nu prea cred că Cristi Nistor a furat poza prin 2012 de la Andrei Petru, iar presa liberă nici măcar nu ține cont de aceste nuanțe”, susţine Denis Rusu.

„Este grav că asupra societății se aruncă așa manipulări. Presa BEM promovează postările unor fake-uri, lumea crede și înghite, ca mai târziu să plângă că trăiește greu”, conchide autorul.

Screenshot_25 Screenshot_26

Știrile false au fost preluate și tirajate de presa care îl favorizează pe Năstase și despre care anterior au apărut investigații că ar fi finanțate de către Renato Usatîi, Vlad Filat și Veaceslav Platon. Este vorba despre portalurile Unimedia, MediaNews, Tribuna, Oficial.

Deşi susţinătorii săi promovează activ ştiri false pe reţelele de socializare, liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase arată cu degetul într-o altă direcţie. În cadrul unei conferinţe de presă, Năstase a acuzat Publika TV de faptul că ar manipula opinia publică, în ştirile despre averea sa. Acesta declară că toate bunurile sale sunt trecute în declaraţia de avere.

În acelaşi timp, Andrei Năstase nu a putut oferi răspunsuri clare la întrebările privind sursele sale de existenţă, dar şi de întreţinere a formaţiunii pe care o conduce.

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By