Mai fals decât falsul // Europaaaaaa manipulează…

1463396660_stop-fals-logo

Postul Radio Europa Liberă și portalul Unimedia recidivează din nou și manipulează opinia publică. Cele două instituții media au atacat postul PublikaTV pretinzând că ultimul a publicat o știre falsă. Aceasta în condițiile în care jurnaliștii PublikaTV au comis o eroare în titlul știrii pe care au corectat-o în scurt timp, aducând scuzele de rigoare.

Însă Radio Europa Liberă și Unimedia s-au grăbit să facă știri despre faptul că PublikaTV promovează informații false.

În acest context, PublikaTV a venit cu o reacție oficială în care prezintă explicații pentru confuzia creată, dar și indică asupra manipulărilor venite din partea REL și Unimedia. Editorii postului TV au declarat că așteaptă scuze publice pentru atacul asupra lor.

„Ştire falsă despre o pretinsă ştire falsă. Europa Liberă minte. Publika TV nu a difuzat nicio ştire falsă şi nici nu şi-a cerut scuze că a difuzat o ştire falsă. A existat o eroare în titlul ştirii, pe care am eliminat-o imediat cum am fost sesizaţi. Aşteptăm scuzele de rigoare din partea redacţiei Europa Liberă şi solicităm respectuos modificarea ştirii”, se spune în reacția postului TV.

Totodată, cei de la PublikaTV le-au adus aminte jurnaliștilor de la Radio Europa Liberă despre știrile false realizate de ultimii. Este vorba de un reportaj realizat în cadrul protestelor organizate de opoziție în anul 2017. Atunci Europa Liberă anunța că la manifestație s-au adunat „sute de mii de oameni”, pe când în realitate numărul acestora era de câteva sute.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By