India // Un autobuz cu elevi s-a răsturnat într-o prăpastie: 27 de copii au decedat

Screenshot_3

Cel puțin 30 de persoane, din care 27 de copii și trei adulți, au murit în India după ce autobuzul în care se aflau s-a prăbuşit într-o prăpastie adâncă la poalele Munţilor Himalaya, în statul Himachal Pradesh.

„Autobuzul a alunecat într-un defileu adânc de 60 de metri, antrenând moartea 27 de elevi, a doi profesori şi a şoferului”, a declarat poliţia locală care urmează „să ancheteze asupra cauzelor accidentului”.

Autobuzul transporta elevii la casele lor în această regiune muntoasă a alunecat în prăpastie în apropiere de Nurpur, la circa 325 de kilometri de Shimla, capitala statului, scrie Agerpres.

Majoritatea copiilor aflaţi la bordul autobuzului, care aparţinea unei şcoli, aveau între 10 şi 12 ani. Doisprezece dintre ei au fost spitalizaţi de urgenţă, cei mai mulţi în stare critică, a adăugat un poliţist local, Santosh Patial.

Screenshot_2

Guvernul statului Himachal Pradesh a decis să acorde 500.000 de rupii (7.700 de dolari) compensaţie familiilor victimelor.

Drumurile din India sunt printre cele mai periculoase din lume, cu peste 150.000 de vieţi omeneşti pierdute anual, din deteriorării lor, imprudenţei la volan şi proastei întreţineri a autovehiculelor.

You may also like

Comments are closed.

By