Implanturi și proteze dentare, de peste 6 milioane de lei, introduse în Moldova prin contrabandă // VIDEO

nnnnnn (1)

PCCOCS și INI au documentat activitatea unei grupări criminale specializate în importul prin contrabandă a implanturilor și articolelor pentru proteze dentare în Republica Moldova, în proporții deosebit de mari.

Potrivit rezultatelor acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație, s-a stabilit că pe parcursul anilor 2017-2018, nefiind înregistrați în calitate de importatori oficiali, membrii grupării au introdus articolele dentare prin eludare de la controlul vamal, precum și declararea neautentică prin indicarea eronată a valorii mărfii în facturile Invoice. Marfa procurată în Israel, China Italia și Corea de Sud urma să fie comercializată clinicilor stomatologice private cu un preț mai redus decât cel de piață.

În rezultatul a 19 percheziții efectuate de către Procurorii PCCOCS și ofițerii INI, la diferite locații utilizate de făptuitori au fost depistate și ridicate peste 4000 de implanturi și articole pentru proteze dentare în sumă de peste 6000000 de lei, bani în valută națională și străină în valoare totală de circa 1151000 lei.

Totodată, procurorii PCCOCS au reținut 6 membri ai grupării criminale originari din Republica Moldova, care își recunosc vina și colaborează cu organul de urmărire penală.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă în proporții deosebit de mari, făptuitorii riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

În continuare se întreprind măsuri speciale de investigații și de urmărire penală în scopul stabilirii tuturor subiecților implicați în activitatea ilegală a grupului criminal organizat.

You may also like

Comments are closed.

By