IMPACT violent la Drochia // Un polițist a decedat, iar alți patru angajați ai SPPS – în stare gravă după ce s-au tamponat cu un evacuator

31_0

Tragedia s-a produs noaptea trecută, pe traseul M-5, intersecţie cu drumul secundar spre satul Pelenia, raionul Drochia. O mașină de model „Volkswagen Touareg”, ce aparţine Serviciului protecţie şi pază de stat, condusă de un bărbat de 28 de ani, s-a tamponat violent într-un automobil evacuator de model „MAN”, care staționa pentru evacuarea altor automobile. Mașina SPPS se deplasa din direcţia mun. Bălţi spre orașul Rîşcani.

În urma impactului, un pasager, polițist de 34 de ani, a decedat pe loc. Alte patru persoane, angajați ai Serviciului protecție și pază de stat, de 28, 30 și 32 de ani, au fost transportate la spitalul municipal Bălţi în stare gravă.

Primele cercetări arată că accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.164 CP RM (încălcarea regulilor de securite a circulaţie rutiere, încălcare care a cauzat din imprudenţă decesul unei persone). De asemenea, IGP a inițiat o anchetă de serviciu pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, aflării polițitului în acest automobil.

Polițitul activa la Direcția generală securitate publică, angajat în cadrul instituției din anul 2010. Pe parcursul activității s-a prezentat ca o persoană prietenoasă și responsabilă în exercitarea misiunilor de serviciu. Acesta era căsătorit, informează Poliția RM.

You may also like

Comments are closed.

By