Guvernul își dorește un mediu favorabil pentru agenții economici și a aprobat Planul de acțiuni pentru reformarea cadrului de reglementare a activității de întreprinzător

guvern

Guvernul continuă să perfecționeze condițiile de activitate ale agenților economici. În acest context, Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi Planul de acțiuni pentru implementarea în perioada 2018-2020 a Strategiei reformei cadrului de reglementare a activității de întreprinzător. Potrivit autorilor proiectului, planul vine să aducă în continuare simplificări la procesul de reglementare a celui administrativ în ce ține de domeniul fiscal, vamal și actelor permisive.

„Planul prevede continuarea optimizării cadrului de reglementare şi a procedurilor administrative. În domeniul fiscal și vamal, va fi implementat modul de înregistrare online a activităţii independente în Sistemul Informaţional al Serviciului Fiscal de Stat, precum și a contului unic de achitare al contribuabilului. De asemenea, vor fi simplificate și uniformizate procedurile de vămuire a mărfurilor, va fi elaborat un nou Cod vamal, implementat Ghişeul unic la frontieră şi Sistemul computerizat de tranzit”, se spune în comunicatul emis de Guvern.

De asemenea, planul prevede deschiderea ghișeelor unice în regiunile țării ca să asigure agenților economici acces mai ușor la serviciile necesare. Totodată, Guvernul intenționează să îmbunătățească colaborarea cu societatea civil în acest sens și planifică să atragă reprezentanții acesteia la elaborarea reformelor în domeniul dat.

„Strategia reformei cadrului de reglementare a activităţii de întreprinzător pentru anii 2013-2020 este ghidată de trei obiective generale de bază: dezvoltarea unui sistem de reglementare facilitator, dezvoltarea stimulentelor pentru implementarea eficientă a reformelor și îmbunătăţirea comunicării şi încurajarea participării la reforme a părţilor interesate”, se mai spune în comunicatul Executivului.

You may also like

Comments are closed.

By