PDM regretă că Maia Sandu nu a candidat la funcția de primar al Capitalei: avea șanse mai mari decât Năstase

gamurari

Maia Sandu ar avea mai multe șanse de a câștiga în fața candidatului socialiștilor la alegerile din Chișinău, iar Andrei Năstase este un candidat bi-partiinic și nu are sorți de izbândă. Astfel a comentat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, susținerea oferită de PAS liderului PPDA la alegerile locale anticipate din Capitală. În același timp, el a reiterat disponibilitatea democraților de a susține un candidat comun al forțelor pro-europene entru primăria Capitalei.

”Regretăm că Maia Sandu și Andrei Năstase refuză în continuare desemnarea unui candidat unic și au preferat să se ascundă în oficiile a două partide și să vină cu această formulă de candidat bi-partiinic, care nici pe departe nu are șansele pe care le-ar fi avut un candidat unic al partidelor pro europene”, a spus Gămurari.

În opinia democraților, PAS a făcut aceeași greșeală ca și PPDA, anunțând candidatul fără să încerce identificarea unui candidat unic, împreună cu celelalte partide pro-europene. Mai mult, conform sondajelor, candidatul unic al partidelor pro-europene ar fi trebuit să fie Maia Sandu, dacă se dorește într-adevăr ca partidele pro-europene să nu înregistreze un eșec în alegerile locale, a continuat purtătorul de cuvânt al democraților. Potrivit lui, PDM s-a așteptat ca Maia Sandu să-și asume această luptă cu socialiștii și să strângă în jurul ei sprijinul unui electorat pro-european cât mai larg.

”PAS și PPDA repetă greșelile de la prezidențiale, dovedesc că nu au învățat nimic din acel eșec și pun în pericol rezultatul alegerilor locale din Chișinău. După ce l-au făcut pe Dodon președinte prin încăpățânarea lor, acum lucrează foarte energic să-i dea Primăria Chișinău lui Ion Ceban și să mențină divizată dreapta pro-europeană. PDM însă își menține decizia de a nu interveni în ceea ce se întâmplă în alegerile din Chișinău, vom trage însă semnalele de alarmă atunci când este necesar, așa încât cetățenii să înțeleagă ce se întâmplă, cine nu vrea candidat unic și care sunt riscurile”, a accentuat purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By