6.3 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

Fugarul Țopa îşi permite să insulte un oficial american, numindu-l “rătăcit”

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Oligarhul fugar Viorel Țopa îl atacă dur pe un înalt demnitar american. Într-o postare pe Facebook, partenerul de afaceri al proprietarului Jurnal TV, Victor Țopa, îl numește pe asistentul secretarului de stat al SUA Wess Mitchel ”rătăcit”, fără conexiune la internet și care habar nu are cu cine se întâlnește. Reacția vine după întrevederea oficialului american cu președintele Parlamentului, Andrian Candu.

”Pe pagina acestuia din urmă (a lui Mitchel – n.r.) întâlnirea nu e menționată deloc, iar despre ce ar fi spus el ne povestește Candu (el știe mai bine decât însuși Mitchell). Așa e după toate „întâlnirile”. Însă mai surprinzător este să aflăm că Mitchell nu are conexiune Internet(!), de altfel ar ști cu cine se întâlnește și ar evita să pozeze chiar atât de cochet”, scrie Viorel Țopa.

La întrevederea dintre Candu și Mitchell au fost discutate subiecte privind combaterea propagandei ruse. În acest context, partenerul de afaceri al proprietarului Jurnal TV face trimitere la o sancțiune a CCA pentru Prime TV, deținut de Vlad Plahotniuc, pentru că a difuzat integral discursul președintelui rus, Vladimir Putin. Viorel Țopa nu spune însă nimic despre Jurnal TV, devenit portavoce a pro-rusului Renato Usatîi, care promovează deschis oamenii Moscovei în politica din Moldova.

Anterior, în presă au apărut mai multe investigații care confirmă legătura dintre Victor și Viorel Țopa, politica editorială a Jurnal TV, Platforma DA și Andrei Năstase. Astfel, convorbirile dintre Viorel Țopa și liderul organizației extremiste Antifa, Grigore Petrenco, care a fugit și el ăn Germania, confirmă că Viorel Țopa este printre cei care dictează ce și cum trebuie să apară la Jurnal TV.

Într-o comunicare prin Skype, Petrenco s-a arătat supărat că postul care aparține lui Victor Țopa nu a reflectat una din acțiunile sale. Viorel Ţopa i-a scris că ar fi dat indicaţiile de rigoare şi a promis că va discuta şi acest aspect cu Andrei Năstase.

Victor și Viorel Țopa au fost condamnați pentru șantaj, delapidare, spălare de bani și falsificare de documente de autoritățile din Republica Moldova.
 
Sursa: Timpul.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img