8 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Fostul deputat PLDM, Chiril Lucinschi, condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Fostul deputat PLDM, Chiril Lucinschi, a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis. Sentința a fost pronunțată astăzi de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Chiril Lucinschi a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea definitivă a sentinței. Decizia de astăzi a Judecătoriei poate fi atacată în decurs de 15 zile la Curtea de Apel.

Lucinschi se declară nevinovat și spune că este o decizie ilegală.

Totodată, magistrații au dispus să-i fie aplicată amendă de peste 27 mii de lei pentru fals în declarații și privarea de dreptul de a ocupa o funcție pe o perioadă de 4 ani. La fel, s-a decis confiscarea a 23 mii euro, ridicați în cadrul perchezițiilor, dar și a 1/2 cote-părți din 2 terenuri și o casă de locuit din municipiul Chișinău.

Amintim că ex-deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, a fost reţinut pe 25 mai 2017 în dosarul fraudelor de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Acesta, împreună cu trei reprezentanţi ai unui agent economic, sunt bănuiţi de spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img