23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Fără cozi și aglomerări la frontieră de Paște și Blajini // Serviciul Vamal anunță că va lucra în regim sporit

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Pentru fluidizarea traficului transfrontalier în perioada Sărbătorilor Pascale, Serviciul Vamal a suplinit numărul angajaților și a echipamentelor de verificare.

La fel, în cadrul fiecărui post vamal a fost creat un grup de intervenție, membrii căruia, în caz de necesitate, sunt rechemați în serviciu și implicați în efectuarea controlului vamal.

În regim intensificat de lucru vor activa și ofițerii antifraudă, detașați în cadrul posturilor vamale.

O altă măsură de fluidizare a traficului, introdusă de către Serviciul Vamal, se referă la aplicarea sistemului de două Coridoare la patru dintre cele mai solicitate posturi vamale: Sculeni, Leușeni, Giurgiulești și Tudora. Prin urmare, cetăţenii care nu deţin bunuri ce necesită a fi declarate pot opta pentru Coridorul Verde, în timp ce Coridorul Roşu este destinat persoanelor care transportă mărfuri care presupun achitarea taxelor vamale aferente.

Toate măsurile enumerate au fost propuse și omologilor din Ucraina și România, astfel încât formalitățile de vămuire să fie accelerate pe ambele părți ale frontierei.

Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru toate posturile vamale existente. Informația privind posturile vamale de frontieră poate fi găsită accesând Harta interactivă a punctelor de trecere, disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal.

De asemenea, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, accesând rubrica TRAFICUL ON LINE, unde au posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul unităților de transport care se află în cele mai tranzitate puncte de trecere.

Pentru persoanele care intenționează să traverseze frontiera vamală, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574-111), unde aceștia pot solicita informaţii și consultații privind regulile de trecere a mărfurilor și unităților de transport peste frontiera vamală, precum și pot semnala eventuale fapte de comportament corupțional sau abuzuri comise de colaboratorii vamali.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img