9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Directorul Liceului „Orizont”, scos de sub urmărire penală

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Directorul general al Liceului Teoretic „Orizont”, Turgay Șen Mustafa, a fost scos de sub urmărire penală, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

„Astăzi, 10 aprilie 2018, cetățeanul Turciei, Turgay Șen Mustafa a fost invitat la sediul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, fiindu-i adusă la cunoștință, în prezenta avocatului, ordonanța de scoatere de sub urmărire penală”.

Potrivit PCCOCS, în rezultatul efectuării mai multor acțiuni de urmărire penală, s-a constatat lipsa în acțiunile Turgay Șen Mustafa a elementelor infracțiunii. Urmărirea penală pe caz continuă, mai menționează PCCOCS.

Amintim că Turgay Șen Mustafa a fost reținut la 31 martie, pe Aeroportul Chișinău, fiind escortat la sediul PCCOCS de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, pentru a fi audiat. Acesta avea calitate de bănuit în privința unor circumstanțe ce fac obiectul unei cauzei penale investigată de către PCCOCS.

Menționăm că, la 29 martie, poliția din Kosovo a reținut șase cetăţeni turci – cinci angajaţi ai şcolilor Mehmet Akif din Kosovo, printre care directori, şi un medic, presupuşi susţinători ai clericului Fethullah Gulen.

Fethullah Gulen, fost aliat al lui Erdogan şi care trăieşte în exil în Statele Unite de la sfârşitul anilor 1990, este acuzat de preşedintele turc că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat de la 15 iulie 2016. Gulen neagă categoric acuzaţia.

Clericul se află în fruntea unei vaste reţele de ONG-uri şi şcoli din întreaga lume şi a deschis în ultimele decenii mai multe instituţii de învăţământ în Balcani, Africa şi Asia Centrală, nota Agerpres.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img