Deputat european, despre realizările Chișinăului: Fiecare victorie va aduce Moldova mai aproape de obiectivul stabilit – integrarea în Uniunea Europeană

Screenshot_8

Moldova se confruntă cu numeroase probleme în parcursul său spre Uniunea Europeană, însă reușește să le depășească, iar realizările sale o plasează printre liderii din Parteneriatul Estic. Declarația a fost făcută de către președinta delegației Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Laima Andrikiene, la o conferință de presă.

Eurodeputatul a menționat că UE răsplătește eforturile Moldovei după principiul ”mai mult pentru mai mult”.

„Parlamentul European este instituția care se exprimă în favoarea politicilor Parteneriatului Estic, în special a principiului „mai mult pentru mai mult și mai puțin pentru mai puțin” și a principiului foarte clar de diferențiere. Acele țări care reușesc să obțină mai multe, trebuie să fie răsplătite pentru acest lucru. Aici vorbesc despre Ucraina, Georgia și Moldova”, a declarat Laima Andrikiene.

Oficialul european a amintit, în acest context, de parcursul european al Lituaniei, care nu a fost ușor. Aceasta a declarat că țara noastră va întâmpina mereu greutăți și provocări, însă fiecare victorie o va aduce mai aproape de obiectivul stabilit – integrarea în Uniunea Europeană.

„Țara voastră, chiar și cu problemele pe care le are, trebuie să știți că este una dintre fruntașe, în comparație cu Belarus, Armenia și Azerbaidjan care, la fel, fac parte din Parteneriatul Estic. După cum știți, eu vin din Lituania și eu îmi aduc aminte de parcursul nostru, drumul nostru spre Uniunea Europeană. Nu este ușor și veți întâmpina mereu probleme și noi provocări. Fiți gata pentru aceasta. Fiecare pas în în această direcție, fiecare victorie este calea spre obținerea obiectivelor pe care vi le-ați stabilit”, a adăugat președinta delegației Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

La fel, Andrikiene a declarat că Uniunea Europeană își reconfirmă sprijinul pentru reformele inițiate în Moldova și că țara noastră are și va avea în continuare prieteni în Parlamentul UE.

You may also like

Comments are closed.

By