Demisie la vârful companiei care a copiat datele a 87 de milioane de persoane

cambridge

Alexander Tayler, CEO-ul interimar al Cambridge Analytica, firma de date aflată în centrul controverselor legate de preluarea unui număr impresionant de date de pe Facebook, a demisionat. Consiliul de administraţie al firmei de date a anunţat că directorul executiv renunţă la funcţie la doar câteva săptămâni după ce a preluat-o, notează Mediafax.

Tayler va rămâne însă conectat la activitatea companiei şi îşi va relua fosta funcţie de şef de date „pentru a se concentra asupra diverselor investigaţii tehnice şi anchete”.

Tayler a preluat conducerea companiei, după ce CEO-ul permanent al companiei, Alexander Nix, a apărut într-o filmare difuzată de presa britanică în care discuta despre folosirea mitelor şi a prostituatelor pentru a influenţa campaniile electorale.

Nix a fost suspendat pe 20 martie după ce videoclipurile au fost făcute publice.

Cambridge Analytica a fost supusă unei anchete majore după dezvăluirile privind preluarea datelor a 87 de milioane de utilizatori Facebook fără consimţământul lor.

Compania, care a lucrat pentru campania Trump în cursul alegerilor prezidenţiale din 2016, a negat greşelile în acest caz.

Un fost angajat al Cambridge Analytica intenţionează să coopereze cu investigaţia specială a avocatului Robert Mueller privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a participat marţi şi miercuri la audierile Congresului de la Capitol Hill pentru a explica rolul companiei sale în încălcarea datelor.

You may also like

Comments are closed.

By